Monday, December 28, 2009

entry geli 2

(entry ini mempunyai unsur2 geli geleman, jiwang karat yang boleh membuatkan anda menyampah.jadi sebelum anda membenci dan ckp bukan2 pasal aku, anda dinasihatkan supaya trus tidak membaca. ini blog aku jadi aku punya suka la nk tulis pasal apa.mind ur own business)
attention to jejaka 6606 ..


if u can read my blog dat means u r brilliant enough sampai dapat cari my blog address. im quite sure dat my frens xde pon dr kalangan ur frens, i means kawan2 blog la. but if u still can figure out dat thing, maknanya i tersalah underestimated u :)

its almost 2 weeks u senyap. sms jarang2, call pon x.pdahal 2 weeks b4 dat, ari2 u call i. I thought u bz.ye la u kan akauntan, bila da final year mesti byk company nk tutup akaun n mesti byk bnda nk kena edit kn? ok, i terima.
tp macam banyak je yg bermain kt kepala i ni. betul ke u bz?? kdg2 u reply msg i, tp kdg2 u lsg x reply. macam nak x nak je. samada u ada problems atau i yang pk bukan2. rasanya xde plak i buat salah ng u. takkan nak jeles pasal facebook i kot.tu nonsense..atau u terbaca blog i ni n u terasa ati? macam mustahil tp tu je yang i sempat pk buat masa skrang.
Jadi, ni last effort i nak solve the probs. if u really read my blog ni, please la jgn slh paham. i xde niat pon nk buat u marah pasal 'mamat berhati kentang' tu.(owh u pnh mentioned psl mamat berhati kentang dlm fb u b4, sbb tu i guess u bce blog i).tp u mmg hati kentang laa..serius.. :)
klo nak kena pujuk ng cupcakes lg, ok i akan buat. tp lps ni i tukar nama u dr mamat berhati kentang to mamat berjiwa cupcakes plak.hihi.please please la berubah.untuk kebaikan u sebab i seorang yang sgt kurang sabar dan gelojoh. please alert.nti sma2 gigit jari.
last but not least, i mintak maaf sgt2. if i ada buat salah, tell me n forgive me. if u btol2 bz, tell me eventhou wif only 2 words ~ i'm busy. i paham la tu. sempena tahun baru 2010 ni, i nak berterus terang la ng u tp bukan kt sni, i nak face 2 face ng u. ok, yg tu later. yang penting skang ni i nak u tau yang i masih ada rasa nak take care bout u, as we did b4. please come back.
p/s : ni dah kali kedua da u transform jd cmni.mmg habit eh buat org tertanya?
p/s/s : maaf kalo entry kali ni pon buat u terasa ati..
p/s/s/s : kalo u mmg baca blog i, please msg me (sms or fb msg). just tulis je "CONGO" then i paham.please please. dah u malu sgt nk ngaku da bc blog i. watpe nk peeps? bgtau je trus. kang i buat private, trus u xleh nk baca lansung kang.
p/s/s/s/s : korang2 semua, camane nk buat private eh? kalo reti, da lame da aku buat. :)

Friday, December 25, 2009

gosh..!!!

owh my goshhh.. sangat banyak benda yang blom disetelkan walhal masa sudah semakin suntuk.5 hari je lg seblom aku meninggalkan kampung halaman, umah yang aman damai dan juga kawan2 yang xsporting abis ni. sijil2 x disahkan lagi, baju blom packing, barang2 blom beli.. oh damn! sempatkan.. aku macam berat ati jer nak masuk belajar balik ni. Amaran elira, kau kena tabah.. aduhaaiii..
5 ari lagi sebelom tahun baru.azam baru pon blom pikir. azam lama pon hanya tercapai suam2 kuku jek (tu pon jenoh memaksa). mungkin da boley mula pikir apa yang nak dicapai untuk tahun 2010. azam kena kuat tapi lupakan si azam itu, boleh elira?

Monday, December 21, 2009

21 dec?


terima kasih untuk kawan2 yang bersusah payah untuk kek ini. Bila masa korang berpakat ye? pdahal sepanjang arini kita bersama jer? x penah pon berpisah. owh ha !! kecuali masa tu aku kat kaunter bayar duet.ooo, masa ni ya korang plan senyap2?
tp saya x terkejut pon kan? terer x? terer x? malas nk buat2 terkejut sampai pengsan sbb da tgk lini kuar kete pgang kek so dlm otak mmg da pk da ; "ape la budak2 ni nk buat dajal kt aku". wohoh, xde la, mmg agak surprise pon smpai xtau nak senyum ke, nak nangis ke, nak meraung ke. tp baiyah dah tolong menjerit untuk aku, kira menjadi la planning korang tu.
by the way, kek ni mmg sedap. pandai plak dalini ni pilih kek coklat, peveret tu. huh, dah lama x celebrate birthday. korang2 da buat saya terharu plak. makin sedih la nk berpisah jauh2 ng korang2 nti. :(.. dah tader la kawan2 lepak n gossip beramai2..
Terima kasih skali lagi untuk yaya roslan, wan dalini, baiyah wahi, fazlina dan jugak nurehan syamimi. terima kasih daun keladi, tahun depan celebrate lagi. saya sayang korang semua. kawan sampai mati ye. saya mesti merindui korang semua nanti. waaa !~ to baiyah, thanks blanja sme makan2 td. to sape2 yang kuar duet untuk bli kek, thanks a lot !


Sunday, December 20, 2009

nak beli rumah ker?

kenapa dengan sume sampah2 ini? haha.. sampah atau rubbish ! ni antara design boards during my final year in school of architecture. apartment block layout yang mana kalo diberi pilihan, aku sendiri pon x nak duduk. yess, im the designer so dat means i know the weaknesses.


this plak terrace housing's layout. still macam haram kan? time ni just pikir nak submit and abiskan sem ni dgn cepat. tak tertahan dah 4 thn bergelumang ng dosa2 di studio. owh, tolong la jangan tertipu dengan penggunaan colours dan juga furnitures,kete2 kecik itu. its just a computer's tricks ok..??

korang2 yang bukan dr dunia arkitek mesti teruja kan? x payah laa.. ni antara artworks yang ade potential untuk masuk ke dlm tong sampah ! eh sekejap, ni bukan mase final year la.. ni mase part 7,tp still in final year but still got one more semester to go!



kepada kawan2 yang merancang untuk membeli rumah ke hape ker, ini pesan aku yang sudah involved dlm dunia senibina. korang2 jgn tertipu dengan brochure, advertisement or handout from the developers. that such things just untuk gambaran awal sahaja yang mana gambaran sebenarnya amatlah berbeza benar. aku secara jujurnya penah mendesignkan byk brochure untuk tujuan penjualan awal dan yess! semestinya aku menokok tambahkan nilai estetika untuk menarik minat pembeli. yang betul hanyalah specifications sahaja sbb yang ini mmg xleh nak tipu.jadi awas la wahai kawan2.. siasat dlu keadaan sebenar rumah yang hendak di beli itu. jangan percaya bulat2 kepada agen.hahaha..

p/s : opss saya bukan mau menghancurkan dunia sendiri.. :P

Saturday, December 19, 2009

mind !

Saat ini, tiada kemurnian yang ada di dalam hati. yang tinggal hanyalah kebencian, tanda tanya dan juga a lil bit dendam kesuma yang mnunggu masa untuk di bawa ke muka keadilan.Ya !! suda lama tidak 'berperangai syaitan' seperti ini. Selagi masa masih ada, selagi masih 2009, selagi belom berumur baru, eloklah kiranya dilepaskan saja kemarahan itu kan?
haiihh, mengeluh ?? kenapa ?? bergembira lah dengan semua itu wahai kawan..
di saat ini, wajah rakan2 karib yang sentiasa ada menemani di kala susah dan senang menjelma. Alangkah bahagia nya bersama kalian, bergelak ketawa, mengumpat dan mengutuk musuh masing2... di samping menghirup meggi sup dan air kelapa.. fuuuuhhhhhh, itu sangat syahdu. itulah penyelesaian masalah yang paling berkesan.. tapi hanya bersikap sementara..
oohh Gossh, pulang kan kembali ketabahan ku, tetapkan lah kembali hati ku ini. Aku pasrah..~
kawan2, i miss u.. u kno who u r !

Azam dalam kehidupan

macamana nak buat azam baru sedangkan azam lama pon masih belom tercapai? kadang2, ada baiknya kita xpayah berazam kalo tidak pernah dapat dicapai. iya, itu saya.. samada azam yang berbentuk 'new hope' atau pon manusia..(wtf?)
Lately ini, sgt byk masalah yang merunsingkan jiwa, menyesakkan pernafasan dan juga mengharu birukan kehidupan..yer ! semuanya seakan2 tidak berada dalam kedudukan yang betol, bengkang bengkok.. Bilakah semuanya akan berakhir..? entah.. tiada jawapan..
Azam baru yang pertama
- mestilah menyelesaikan semua kekusutan sebelom tibanya umur baru. mampukah ?? lebih baek mencuba dr terus mengalah kn?
masih ingatkah manusia ini ; mamat berhati kentang? iya.. dia punca masalah. Tiada alasan yang munasabah, tiada pergaduhan yang tercetus, tiada agenda yang terjadi. Dalam kegembiraan tiba2 kedukaan menyapa.Mamat berhati kentang kembali dengan perangai yang dahulu. perangai yang menjadi tanda tanya..Ohh maaf, saya sudah tidak punya cupcakes untuk kamu lg.
Silalah kembali normal dengan sendiri ya. Saya sudah penat. Mungkin kah kamu ini serigala jadian dan sekarang adalah masa untuk kamu bertukar ?? ohh gosshh..
p/s : azam pertama (konteks kecil) ; mau kembali active berblog..:)

Sunday, November 22, 2009

thanks, terima kasih !

special dedications to all my friends yg bnyak membantu melancarkan pergerakanku semasa di Shah Alam..
1 ) - Mohd Azam
thanks sbb pick me up kat Stesen Bas Shah Alam ptg khamis tu.Thanks 4 da dinner khamis, lunch utk jumaat, teman naek fakulti lepas jumaat,lunch + muvie + teatime + dinner + anta balik kt stesen bas sabtu mlm..(i lansung x perlu keluar duet sesen haram pon, sme u tanggung !)
2) - Nurul Nadira
thanks sebab temankan mamu pergi naek fakulti jumaat pagi tu. dan juga gembira sgt dapat spent masa breakfast sama2 + gossipsss + gelak2 !
3) - Suhaila Endut
thanks sebab temankan aku pergi bli tiket bas jumaat mlm tu + dinner kt mancongkam. Then thanks jugak kidnapped aku sabtu ptg tu utk ke sacc n beli kad utk si tongom !!
4) - Nazirah Tahir a.k.a Woshie
thanks sebab tolong usulkan nama saya ke bahagian pengambilan pelajar walaupun kena reject mentah2 dengan alasan saya ni special case, degree straight after spm..
5) - Kartini Kasmuri
thanks sebab selalu ym, msg and call tanyakan pasal rayuan tu. kau banyak support aku dr blakang. Sorry sebab x sempat nk temankan kau tgk teater "mukabuku" tu apatah lagi nk lepak2 ng kau kt Jusco Bukit Tinggi or SACC.
6) - Mohd Farid Fathi
Thanks sebab bantu aku reka ayat in english utk appeal letter wpun dlm ym ! teknologi canggih skrg ni. Thanks sebab support aku utk jumpa Ketua Program.
7) - cik Norsam Lebai Itam
thanks a lot for ur support and also ur help. i owe u a lot cik norsam. I dun know what shud i do if i didnt met u in the office last friday. i know that pn zarina yasmin helped me because im ur student right? thanks thanks thanks. u always be with me when im in trouble.(dissertation problems pon u yg tlg i)
8) - Assoc.Prof.Zarina Yasmin
Thanks puan Zarina for this offer n support. im promise myself, i will keep my word. i will be ur best student every semester ! i will, and i have to !
saya sayang semua orang yang sayang saya !!

Tuesday, November 10, 2009

saya rindu design..

saya rindu design!! saya rindu kan autocad !! saya rindukan photoshop !! saya rindukan sketch up!! saya rindukan v-ray !! saya rindukan architecture !!! apa nk jadi ng saya ni!!

Saturday, October 31, 2009

congrates, arsenal !

a very very B I G clap to my beloved football team, ARSENAL..

U did a very good job tonight ! we loved ur game n also all the tricks.. you made it, babeh !!


ARSENAL (3) vs TOTTENHAM (0)

Friday, October 30, 2009

ini perisa aku ! apa perisa anda?

nape ek..? orang yg kita nak, orang kita dok tunggu2, dok puja separuh mati tu x de plak nak dtg confess kt kita? tp orang yg kita x nak tuh la yg datang..haih, ni buat aku btol2 heran.kadang2 terpikir jugak pasal "lebih baek terima orang yg sayangkan kita drp org yang kita sayang".. btol ke? bila pikir balik, mane boleh jalan cmtu..(mungkin aku je kot pk gtu).tp btol la..
camana kita nak suka org yg kita tak suka? boleh ker?..dh kalo tgk muka pon da rasa xleh nk terima,susah la kan.bukan la nak kata aku nih pilih rupa.eh mesti la kena pilih rupa.klo boleh nak la juga laki yang sedap mata memandang.xde la nanti kalo orang2 kampung tgk masa kawen..mesti ada yang ckp gini ..
" eh eh, kesian nya pompuan tuh.tak padan kan.pompuan tuh cantik,tp dapat laki buruk.kesiannya kat dia.."
haa, aku slalu jer dengar benda2 nih mase pegi majlis kawen.biasanya makcik2 laa.kesian plak tgk keluarga mentua yg dengar,kecik ati dia org cakap menantu dia xhensem.lain la plak kalo yang dapat menantu hensem.xyah tunggu orang2 yang dtg tuh bercakap, dia dlu yang over2..
"bertuah la anak aku tu, dapat laki hensem,kaya plak tu.sejuk perut aku mngandungkan dia"
hahaha.. mana satu korang nak dengar nanti?? aku arap la benda2 cmni tak terjadi masa majlis kawen aku nti.mesti la aku nak kawen !! sebab tu la aku agak menitikberatkan pasal rupa di sini. tp x banyak la, aku tau mesti ramai yang x bersetuju ng cara aku ni kn? kan dari mata turun ke hati.dah kalo kat mata pon x berapa nk lekat, bila la nk turun ke hati plak? maksud aku di sini bkn nya sapa2 yang cuba nak pikat aku tu mesti mempunyai wajah iras2 aaron aziz ke, shah rukh khan ke..tak la !! tp kalo boleh, muka yang ada seri.yang boleh sejukkan mata aku.ye la, aku ni bukan la cantik pon, biasa2 je..so org yg biasa2 je la aku carik.kalo la tiba2 fahrin ahmad tu datang nk kawen ng aku, aku tolak jugak! ensem sgt tuh, nti aku yg melepas. harap2 paham la kawan2 semua ye..
kebanyakan kawan2 aku suka laki yang badan tough..yg kurus, segak.cmtu la lebey kurang. tapi aku x plak cmtu.da puas da aku pujuk diri supaya sukakan laki2 berkotak2, tp xdapat la.mungkin aku geli kot tgk badan malek noor masa kecik2 dlu..terbawak2 sampai ke besar lak kegelian tak masuk akal tu.haha, tp btol la. serius cakap ni.aku kurang berkenan la org badan camtu. orang kurus lagi la aku x berapa nak berkenan.aku penah bercinta monyet dgn org kurus melidi je.jalan tepi dia rs cm x secure lsg.nampak aku plak yang terlebih besar.haha.i'd prefer big size man rather than small size.big size di sini bukanlah bermaksud yg besar gedabak tuh. cukup la sekadar chubby n plum2 sket. hooo!!! yg tu la aku ske..best wat peluk but make sure tidak boroi! 1 peratus boroi je boleh.. bnyak cekadak lak taste aku ni.pelik kn? bg aku x pelik la, padan la ng aku.aku bukannya altec lansing pon kan? (mampos la aku pasni sume yg nak kat aku stok badan besar gajah).. mr potatoman punyer badan, aku suka la..huhu
aku jugak tak suka lelaki yg chinese-look,korean-look,matsaleh-celup n sewaktu dgnnya.atau dlm erti kata lain, berkulit putih..sebab tu kalo tgk cite korea ke, japanese ke, aku xminat pon hero2 dia.cm jambu pon ada kot ..bkn la, bukan aku kata laki berkulit putih tu jambu.x semua n tak pon.ramai je laki yang kulit putih ni tough ..ye dak? tuh pandangan aku, da set in mind aku da cmtu. makanya, kebanyakan lelaki pilihan aku adalah berwarna sedikit gelap.sedikit je .kulit org melayu la senang + a lil bit hairy.. yeah, i liikkkee!! =)
Dahla, xnak aku ckp banyak2.kang melalut ke mana. pdahal tp aku nk cite pasal hamba Allah yang tiba2 datang confess ske aku sejak dr 6 thn dulu.tp dah tercerita pasal lain plak.x de rezeki la tu korang nak dngar cerita mamat yang syok kt aku tu ! btw, aku xdapat nk terima cinta dia sebab kitorg da kawan lama sgt.xkan la elok2 slama ni dok bertepuk tampar, ber'kau' 'aku', tiba2 jer nak berkepit n ber'sayang' kan? eeeiiiuuuww..nyah,tersentap mak tau!..mungkin jgk kot dia kurang menepati taste aku, atau yang paling tepat, im in love wif sumone else..oppss.. oh stop now elira!! kau dah lebey2 skang ..

Wednesday, October 21, 2009

happy cupcakes !

waaa... today was my happy day ! setelah sekian lama dok plan nk bg suprises kat mamat-hati-kentang tu, br td terlaksana.. br td benda yang aku n this little cute girl dok rancang berminggu2 lamanya, terjadi dengan jayanya.. siapa mamat-hati-kentang tuh x yah la korang tau sbb rasanya korang da tau pon..

so..ini la benda yang dimaksudkan... tadaaa !!!



cantek tak cupcakes ni..? walaupon agak simple, tp cute kn? letih weh nk pilih n buat sme plan tau tak..? kul 4 pg pon still berdiskusi ng this little cute girl..ye la, buat pesanan jarak jauh mane x lecehnya.. design pon men pilih ikut facebook.. order pon ikut facebook..bayar je guna maybank2u..

haaa.. ni la a little cute girl yang banyak menabur jasa dlm plan td.. thanks a lot to u yna.. really appreciated ur kindness. pasni if ada pape nk i tlg, bgtau je.konfem i akan tlg u x kisah pn dlm ape bentuk pertolongan..(aik,terbagi pesanan kat dia lak)



kesian plak kt yna ni..pdahal aku mintak dia tlg orderkan je, tp dia ni baek ati sgt mengofferkan diri nk mendeliverykan cupcakes to mamat-berhati-kentang. spatutnya cupcakes tu akan dihantar smalam (ari selasa).. tp ade hal sket so postponed mlm td.

mulanya nk suh je yna ni anta kat ofis mamat-berhati-kentang tu tp xleh plak sbb yna hanya free malam je.dia pon still blaja lg,junior aku plak tu :)..so nak x nak kena la anta kt umah dia kt sh alam sec8.masalah nya aku xde alamat dia, aku knal umah je. cmane nk xplain kt yna. nasib bek la time tgh buntu tuh, dtg sorang kawan lama yang jugak kawan kpd mamat-berhati-kentang tu memberi pertolongan. dia ni pon mengofferkan diri untuk menghantar cupcakes ke umah mamat-berhati-kentang. eh ni la dia kawan yang dtg dlm kesempitan tu ..


nama dia ni mohd shahrul amin..ala,ayah dia glamer sgt bila time raya,slalu masuk tv..haha ayah dia nama solah tu, ketua jpj..mesti korg knal la muka ayah dia (xkan la nak kna upload muka ayah dia gak kot)..so yna pegi anta kn cupcakes dekat amin, pastu amin plak trus g anta cupcakes kat mamat-berhati-kentang tu.. gile sadis aku time tu.kawan2 jugak la yang byk tolong kn..?

especially to yna, kitorg pnah ade perselisihan paham dlu..actually bukan salah kitorg pon, salah org len tp kitorang la jd mangsanya.Tp Tuhan tu maha kaya, kalo kita x penah buat salah, kenapa nak berdendam kan. so between aku n yna, mmg da clean n clear skang ni.aku agak terkilan jgk la sbb aku x pnh knal yna ni dlu, tp tiba2 jer terjebak plak dlm lovestory dia.tu dlu la, nasib bek aku cepat sedar..kalo x maunya si yna tu benci aku slamanya..so, watch out 'the man' outside!! (kamu mungkin tau yang saya maksudkan mmg kamu). for this time, i will do anything to make sure yna get her happiness sbb she deserves it..! dun worry yna, im by ur side skang ni.

so tu je la benda yg happy untuk aku.. kalo mamat-berhati-kentang ni x sedar2 lagi ape yang dh aku buat kat dia, tunggu mase jer la aku nak angkat kaki..haish, plleeeeaaassee laa..(tp td agak terharu jgk la dgr dia terharu sbb 1st time pompuan bt cmtu kt dia.aper ar,aku pon xpnah ade laki yg buat cmtu..!)

skarang ni dah boleh tido nyenyak2..

p/s : kek tu sgt sedap bak kata amin n mamat tu sdiri.. dah la sgt comel, sedap n x muak.. so yna leh la bukak bisnes pasni.. tp kna la blaja hafal jalan2 kat sh alam.punya la susah dia td,cr jalan smbil on phone ng aku.bukan berguna pon,aku mane hafal jalan2 kt sh alam tu.

p/s/s : si amin ni plak dok sibok nk knal ng yna.berkenan dia ckp.. n yna plak bersetuju nk knal2 ng amin..hahaha, senang keje aku..

sayang kamu siti nur salina bt sulaiman dan mohd shahrul amin b solah.. <3 !!


Wednesday, October 14, 2009

i need ur opinions..

i felt guilty with someone, yeah, he is a man.. Let me tell u the story.. and please please please i really need some opinions to help me ..

1 - i went out with this one guy. Bongsu, and the only man in the family. he's okay..so nice (1st day).. But i started to realize sumthing. He always asked me to share all the foods and drinks together. i cant do that because i dont kno about him, xkn tiba2 jer nk share everythings kot. So i just ignored all that things n i quite perasan la his face berubah.
2 - When he asked me where to go, what movie to watch, where to eat, what to eat..i just angkat bahu and said 'dont know,i ikut u'.. btol pe, i dont have any ideas to give him.(mane aku knal sme tempat2 best kt kl tu)..and his face akan berubah lg skali.mesti dia rasa x guna kn ask my opinion,at last dia sdri yg kena pk
3 - Once again, he asked me to try his meal and again, i told him 'i,xnak'.. berubah lg skali muka dia but 4 this time, dia trus senyap, n keep smoking. and i? sentiasa x abiskan makanan tu and mkn lmbat!!
4 - last day, he promised to send me to lcct on that morning. Owh b4 that, i asked him to hav our breakfast together.but , i cancelled it (actually i rs malu sbb slalu mkn dia blanja).Guess wat.. he told me that he can just send me to the airport and he need to go to his office pdahal dia cuti ari tu utk anta aku.. then, i looked at his shirt.pakai short je, xkn nk masuk office cmtu je kot. dsebabkan rs sgt marah nk kna tinggal kt airport sorang, i just senyap all the way to lcct. i don even merayu supaya he waited 4 me at least i siap check in. When we reached lcct, he wanted to hold my luggage but i x bg.and punya la bodoh i ni, lsg x ckp thanks or jumpa lg or i will miss u .. x ckp pape but trus tarik beg masuk check in.
5- bila da smpai rumah, then br i realized dia da byk brubah.no more messages, no more calls. when i text him 1st, nak x nak je jawabnya. gile terasa ati ker apa..? so i started to realize that maybe dia ni rasa x diperlukan kot. adeh, sungguh susah nak menjaga ati seorang lelaki tunggal yg bongsu ni.
6- today, he will go to medan with his family..
so kawan2.. i need the opinion or suggestions apa yg patut dilakukan skang ni. adakah aku patut ignore je dia tu.. atau aku patut cuba amek ati dia balik..?
p/s : gila kentang ati mamat nih. punya la berjela2 aku msg kat dia, sepatah je dia jawab? aku bkn seorang yg penyabar.. tp aku try rendahkan my ego nak pujuk balik.kalo depan mata, mau aku ketok kpala dia.. ingat aku nih ape ha...

31 things guys should know about girls..


i took this from sayla's note. hope she doesn't mind. hihi

1. Whatever you do, don't just show up at their house...they run around in their underwear just like we do.

2. Don't cheat on them. It may seem foolproof, but girls tell each other everything about everything. Trust me, they WILL find out and you will be mud.

3. Beware of every single male relatives and all guy friends. Any of them would kick your butt at the drop of a hat, and a lot of them wouldn't even wait for the damn hat.

4. Never miss an opportunity to tell them they're beautiful.

5. Don't refuse to kiss in front of your friends. If they laugh at you, it's because they're jealous.

6. If they slap you hard, you deserved it.

7. Don't be afraid to touch them if you want to. If they're going out with you in the first place, it's because they like being in your arms.

8. If you don't sleep with them, do not tell your friends that you did.--

8.5. If you DO sleep with them, don't tell your friends that you did.

9. You can be dirty minded in private, really...most of them are not offended by it...

10. Not all of them eat like birds, a lot of them can eat like whales.

11. Most of them don't mind paying half of everything, but they do discuss these things with their friends. Realize that if you make your girlfriend pay half all the time, everyone will know about it and your friends will know you're a pussy.

--11.5. Do you honestly need all your money that much? Be a man, pay all the time!

12. Every girl should eventually get three things from her boyfriend- a stuffed animal, one of his sweatshirts, and a really pretty ring. Even if it's not a serious relationship.

13. Make sure she gets home safely as often as you can. If you're dropping her off, walk her to the door. If you aren't dropping her off, call to be sure she's home safely.

14. If a guy is bothering her, it is your right to kick the crap out of him.

15. If you're talking to a female friend of yours, pull your girlfriend closer.

16. Never, ever slap her, even if it's just in a joking way. Even if she swats you first, and says, "Oh, you're so dumb" or something, never make any gestures back.

17. Go to a chick flick once in a while. She doesn't care whether you enjoy it or not, it just matters that you went.

18. You're dead meat if you can't get along with their pets, parents and best friends. Be prince charming to their friends, Mr. Polite to their parents, and make sure to be nice to their animals.

19. Don't flirt with their moms or friends...that's just freaky.

20. Don't be freaked out by PMS. It's not gross, and it really does make them feel like crap, so be understanding.

21. If you don't like the way they drive, you do it.

22. If you're officially dating, and you're introducing her to your friends, you'd better damn well introduce her as your girlfriend.

23. Don't stress where you go for every date. They really only want to be with you.

24. If they complain that something hurts, rub it for them without being asked.

25. Girls are fragile. Even if you're play fighting/wrestling, be very gentle.

26. Memorize their birthdays. You forget her birthday and you're basically screwed for life.

27. Don't marinade the cologne.

28. Don't give her something stupid for her birthday or Christmas or Valentine's day. It doesn't have to be expensive, but it has to be meaningful. Jewelry is always nice.

29. If you think the relationship isn't going to last, don't wait to find out. It will only hurt you more if you draw it out.

30. After you've been dating for a while, realize that they really have started to trust you. When you have a girlfriend who truly trusts you, you have a lot more responsibility, privilege and control than you would think. Be careful with it, most guys would kill for that kind of power, and it can be lost in a nanosecond.

31.Don't ever do anything wrong (well not anything). girls remember things for life and anything you did wrong will be used against you in the future.Now ladies, don't expect a guy to know every single thing here (even though that would be nice).

Monday, October 12, 2009

the numbers and the person

hi there!! baru je smpai dr airport kb.. beg pon baru je letak dlm bilik, terus online.hehe, sangat sangap untuk bersosial ketika di kuala lumpur. kini baru ku sedar, aku dan dunia siber mmg tidak boleh dipisahkan.. :P



i have a lot lot lot of things to tell you. But, this 'one thing' btol2 mencabar hati aku skang ni. i don know why, and what happen to my heart.aku..aku.. aku miss him.. a lot..! dats y la i dont want to spend a lot of time with u.. my 3 days with u sangat lah menguji ketahanan perasaan aku..and at last, aku tewas..


shuuuhh..shuuhh..please stay away from me, jejaka 6606..!

Thursday, October 8, 2009

taddaaaa...!

im back.. gile lama kan ai x berblog..bukan apa haa, berukben ni asyik disconnect jer.pastu asik2 merah,lama2 putus.naek hangin jugak la ai nak ber on9..huhu, tp kawan2 pon ramai jugak yg x hapdet blog..so kurang la sket rasa bersalah tuh kan..
xtau apa nak dibebelkan..speechless..kalo ada pon mungkin sdikit jer laa. nih pon hapdet blog saja nk bgtau yang blog nih masih lg berpunya. esok ai akan ke k.l..mau pegi wedding si max tu .tp wedding nya ari ahad..so sabtu tu kuar ronggeng2 bersama kawan2..dan juga dgn jejaka 6606 tu la..hohoho..isnin balik ke sini semula..insyaallah kalo punya gambar, akan di upload di sini ya.. kalo punya laa..kalo tidak punya,tidak upload la jawabnya!
jumpa lagi ~ mau mengemas..

Sunday, September 27, 2009

.. beraya di skolah ..


SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI
daripada
Keri, Deli, Aqil, Ikram, Fatihah, Amirul

Sunday, August 30, 2009

entry geli 1

attention : sekiranya anda seorang ibu mngandung, mempunyai paras kolesterol yang rendah, mempunyai simptom2 h1n1, sila jangan teruskan bacaan anda kerana dikhuatiri akan memudaratkan lagi kesihatan anda itu.
ketika ini, saya secara tiba2 aja seperti terindukan jejaka 6606.adeh, ni sume gara2 stay-up bersama smlm semata2 kerana arsenal vs m.u..da la kalah, ceh merugikan je sokong arsenal..bak kata si jejaka 6606, " the gunners never gunned down"..haprak dowh..hahaha.. nasib bek la aku x tunggu smpai game abis, esok tu skolah wey!
tu jer la hapdet untuk mlm ni..wahai jejaka, sila take note ye..dan sila sembuh cepat dan boley la koling2 i lagi yeh laling.. (nak muntah? silakan ke tandas.tapi pastikn yg pompuan masuk tandas pompuan dan sebaliknya)
sesapa yang sokong man U, tahniah atas kejayaan anda semalam. tp xpe, arsenal akan terus berjuang okeh..:P..stakat 2-1 jer.. rileks2..bkn 10-1 pon..wakakakambingurunegerindia..

Saturday, August 29, 2009

again..again..n again

Nama penuh : Wan Elira bt W Rosli

Tarikh lahir : 23 Disember 1986

Tempat lahir : Wilayah Persekutuan kuala lumpur

Tempat anda dibesarkan : Besut Terengganu

1.Siapakah nama kawan rapat anda sewaktu kecil?
  • Fatin Hanim Rosdi (dia la kwn yg bermkna masa tadika dlu)

2. Apakah permainan masa kecil yang anda ingat?
  • Main Getah n Dek'cok..smpai drjh 6 kot main game nih.

3.Kalau anda bergaduh dengan kawan anda..apakah kata kata yang anda nyatakan pada mereka?
  • Alif Lam Lam Ha..


4.Di kawasan manakah yang menjadi tempat faveret anda bermain?
  • dlu masa kecik aku dok rumah teres.so tempat main depan rumah je la.xpon kt padang

5.Apakah cita cita anda masa kecil?
  • Bomba n Saintis..hahaha
6.Apakah kartun atau rancangan tv yang anda gemari dan masih ingat sampai sekarang?
  • Thunder Cats, Doraemon, A.L.O.N.G (yg ada siti sifir tu)

7.Makanan ringan apakah yang akan anda borong di kedai?

  • Xtau la apa nama.Tp harga seposen je, n dlm tu ade mainan or belon

8.Nyatakan seorang rakan zaman kanak kanak anda yang anda teringin sangat nak jumpa sekarang..

  • Hamimi masrina..tuek tuek

9.Apakah gelaran anda masa kecik?

  • Mek Ya

10.nyatakan seberapa banyak rakan bloger anda yg anda ingin tau zaman kanak kanaknya..

  • Oklaa aku da tak tag sapa2 kali ni. Tapi kalo kak anem, Wani, Illya, Mimi, Hawa, Munie, Fatin nak jawab, leh jugak..x kisah pon..

ding dong.. buat kwn2 tercayam..

to all my beloved frens...

akibat drpd pengeboman Hiroshima dan Nagasaki, saya Wan Elira bt W Rosli sgt la minta maaf banyak2 kalo ter tag anda2 semua.Muahahahahahahaha.. weh, bkn salah aku dowh, aku ditag dlu. so aku tag la korang balik..alaa, sama je la kalo korang yang kena tag dlu..mmg konfem ah korang akn mengetag aku kan? kan? kan?
Bukannya slalu aku nak menjawab tag mahupon mengetag korang2 nih.Minggu ni jer..sbb boring and skolah cuti..*aku suke*..tp esok dah kena gi skool and jumpa ngan anak2 murid kesayangan. hisssshhh..x suka x suka.Jadi no more tagssss from me kot lps ni..kecuali la ada orang tag aku..haha..
terima kaseh la ye kerana menjawab tag2 tu.mesti korang pon tgah boring kan? sbb tu korang jawab jugak tag2 tu walaupun dlm keadaan terpaksa..wakakakakambing..
Jumpa lagi la ye di tag yang akan datang.. hihihihi..(aku bukan ape, aku terdorong nak buat post nih sbb aku tengok mcm banyak je kawan2 aku yang me'mention'kan nama aku masa jawab tag. macam salah je aku tag korang ek? xpe2 akan aku tag lg korang pasni)
P/s : malas la weh nak g skolah esok.ada sape2 nak ganti x untuk satu ari jer? amek la elaun aku yang x seberapa tuh..rm100 je sehari..(hahahahahahah nak ker ?)

Sunday, August 23, 2009

tag lagi ke?

to ain - ko ni memang da xde keje lain kan? asyik main tag jer.aku smpai sa x payah tgk nama2 orang yang ko tag pon aku da tau nama aku mesti tersenarai punye.nampak sngat aku nih baek ati je menjawb tag kawan2.
to sape2 yang kena tag dr aku - weh, jgn marah sama aku.aku pon macam kalian gak.kena tag. aku nak balas balik je. mana aci aku sorang je yang nak kena buat kan?
1. Berapa umur anda?
* 22 tahun, 8 bulan

2. Anda berasal?
* Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur..

3. Berapa adik beradik anda? Anak yang ke? Brp lelaki n perempuan?
* 3 siblings
* anak sulung
* 2 orang perempuan
* 1 orang lelaki

4. Sekolah terakhir anda?
* MRSM Kota Putra, Besut

5. Bila terakhir anda memotong rambut?
* last 5 months i guess

6. Shampoo apa yang anda gunakan sekarang?
* Head n Shoulder forever. i love my kepala and bahu ok..?

7. Anda gemar menjahit? Kalau tidak nyatakan sebab
* tidaklah sama skali..haha..bli atau tempah je.mana de mase nk blaja tu

8. Jika duduk di rumah, adakah anda suka menghias diri
* tunggu lah bila aku bersuami..

9. Apakah kerja rumah yang paling malas anda hendak lakukan?
* jemur baju, lipat baju pon malas jugak..

10. Soalan terakhir...bagi 5 kenangan MANIS yang tak dapat anda lupakan sampai bila bila
*menjadi seorang Wan Elira - nama tu masih xde lg kot aku jumpa kt dunia ni slain aku
*yang lain? i ve got a lot lot lots of sweet memories so x perlu la kot nk mention satu2 kat sini. lagipon semua kenangan tu tersangat la manis smpaikan kalo show off kat sini takut ramai plak semut hurung..( gula xde weh skarang. Supermas pon leh bli satu sorang je.kedekut! )

Tag ini dipanjangkan kepada:
* Munie
* Mimi
* Anem
* Illya
* Awa
* Wani
* Mekla
(hahahahah padan muka korang kena lagi skali)

Tuesday, August 18, 2009

tag dr ain

mentang mentang la aku tag dia, skang ni dia plak nak tag aku yer..*dush dush*..weh ain, utang tag yang lama tu aku kira hutang lg la. aku cm xnak jer menghebohkan apa apa pasal kekasih ati kesayangan jantung buat masa skarang.wakakambing..

1 - Nama timangan anda
  • Tatak wa maknanya kakak ya bg org yang x pelat. biasanya dipanggil oleh abg akem n k ti
  • Mc Ya - budak2 skolah rendah dan kaum kerabat shj
  • Eli - budak2 mrsm dan jgk panggilan skarang
  • syg - wohhhhhhhhhhhhooooooooooooooooooooooo..!!

2 - anda seorang yang..?

Konfem2 la aku seorang yang seksi,menawan dan berharta (ok, aku tipu)

3 - Lagu peveret

  • Temanku - Gerhana Ska Cinta
  • Encik mimpi's songs

4 - Makanan Kegemaran

  • Nasi ayam of course

5 - aku pon xpaham kat mana soalan nih ilang

6 - Warna kegemaran

  • Hitam
  • Putih
  • Biru

7 - Benda yang mesti ada dalam beg

  • purse
  • hape2 ( enset lah)
  • make up kit

8 - Kali terakhir menangis

  • da lama da..bulan 6 rasanya

9 - Sikap yang buat anda stress

  • cakap x serupa bikin
  • tikam belakang
  • perasan bagus

10 - Tag 7 kawan2 anda (ni paling aku ske )

  • anem(mls nk mention 'kak', bia nmpk muda sket)
  • mimi
  • illya
  • firah
  • awa
  • wani
  • munie

Saturday, August 15, 2009

corat coret izad n runni 's wedding

Pelamin yang ala hindustan direka oleh abg akeem. dia mmg expert dlm keje2 macam ni. da bape org kaum kerabat kitorang yang kawen guna khidmat sentuhan air tangan kaki abg akeem.



Ni la pengantin lelaki a.k.a abg izad.di tepi tuh abg akeem A.M.N hehe..psst abg akeem, mane tau kot2 pasni btol2 leh jadi ahli mangku negara cm tok wan.


This is Izad Azwan Aziz and his wife, Qhairunnisa (forget her name spelling, aku x tau)

Biasa laa, budak2..



P/s : tuh je la gmbr..nak tngok yang lain, pegi la kat facebook i ok? letih upload gmbr kt fb pon x abis lagi, x kuasa i nak upload dlm blog plak..





Friday, August 14, 2009

cerita hari ni..

hari ini, 14 ogos 2009, majlis penyambutan kemenantuan di rumah che jah..haha.. gambar akan di upload selepas ini akibat keletihan yang amat mendalam.. ngantok weh..!




p/s : nak kena upload di facebook dlu n mengetag semua saudara mara yang tidak dapat hadir. kalo tag diri sdiri x leh ker ek?



SELAMAT PENGANTIN BARU TO IZAD & RUNNI

(gmbr tipu2 je ni, saje buat saspended floor kt sni)



Tuesday, August 11, 2009

hutang tag dari kak zie

1. Sila ambil gambar beg yang anda bawa pergi kerja...


ni la beg yang aku slalu bawak ke hulu ke hilir pegi skolah. senang nak matching ng mana2 baju pon. pastu senang nak letak barang.ng buku2 nota skali aku sumbat dalam ni ha.Tapi pegi skolah je la aku bawak beg ni.kalo pegi lepak ng kawan2 ke, pegi pasar malam ke, aku bawak beg lain plak. xkan nak bawak beg ni kot.besar gedabak semacam jer rasanya.


Kemudian, sila ceritakan sedikit apa yang terkandung dalam beg kerja anda. Sila sertakan gambar sekali kemudian terangkan secara detail isi beg anda.

1 - botol air mmg sentiasa ada kemas di dalam beg ni. letih tekak tau memekak je ngann budak2 dalam kelas. mana2 aku pegi, aku ada air..boleh trus minum je..

2 - passion fruit body butter ni pon aku letak dalam nih. ye las, masuk klas pegang kapur pastu tangan trus tukar jadi kulit gajah. kasar n menggerutu..lepas mngajar trus aku sapu kat tangan. nanti nk kna salam ng budak2 after klas, so xde la tangan kasar je. sebb tu la budak2 tu cakap yang 'tangan cikgu elira lembut la'

3 - kunci bilik pemulihan wajib ada.kalo takde cmne aku nak masuk bilik kat skolah.nak suh aku merempat kat luar bilik ke..?

4 - extra jam tangan. kadang2 bile aku nak cepat, slalu jer lupa pakai jam. so nih la back up watch haha.. kat dalam bilik aku x de jam.apsal tah skolah tu xnak sediakan jam dlm bilik aku hek?

5- purse..yesss aku kaya!!

6 - dlam beg kecik nih ada alat2 mekap..ala, yang simple2 jer.yang x simple tuh letak kat rumah suda..mana sempat nak bermekap pon kat skolah

7 -vitamin..tapi jarang sgtla aku makan. walaopn ada dlm beg, tp slalu jer lupa makan

8 - pen nih biasa laa..pegi mae2 kalo x mnyonteng mmg x sah aku ni..

3. Nyatakan sebab2 anda suka beg kerja anda itu

aik, tadi mcm da jawab..sebab beg ni boleh campak apa saja n senang nak matching ng baju laa..
4. Sila nyatakan kenangan manis atau apa2 yg istimewanya beg itu pada anda
nih present dr mama .. so kena la jaga btol2.. kang mak aku tanya nape tak pakai beg dia beli, haru ha nak menjawab. lepas tu nanti dia da x belikan pape kat aku.alasannya sebb aku x penah nak pakai..terpaksa..
5. Sila tag 10 org yang lain
  1. mimi
  2. wani
  3. ain
  4. munie
  5. zafirah
  6. ramiza
  7. hawa
  8. kak anem
  9. dieyla
  10. illya



aiman vs telor

suatu ketika di dalam kelas pra sekolah.. selepas sesi pemeriksaan kesihatan berlansung..

aku : aiman, td misi suruh buat apa?

aiman : misi suruh makan ubat cacing.

aku : sedap ke ubat cacing tu?

aiman : sedap cikgu, x keras pon..lembut jer?

aku : Hah, lembut ? ubat apa plak awak mkn ni? bentuk dia cmni ke? *sambil tunjuk marshmallow kat dia*

aiman : bukan cikgu. bentuk dia mcm air..

aku : *woi, tu bukan lembut oi..tu ubt air mmg la x keras! tensen *

aiman : cikgu,cikgu.. ade lagi misi tu buat

aku : apa misi tu buat lg?

aiman : misi tuh tarik sluar.

aku : misi tuh buat apa?

aiman : misi tuh kata dia nak tengok kita ada telur brapa bijik..*sambil sengih2*

aku : bijik ? *tahan gelak geli*.. dh tu misi cakap awak ade brapa?

aiman : misi cakap kita ada dua bijik, x payah amik ubat. kalo orang ada satu bijik misi kata kna amik ubat.

aku : *terus gelak guling2 masuk dapor*. abis la mana kawan2 dia yang dapat ubat nti kena ejek ada satu telur.

Sunday, August 2, 2009

kebahagiaan itu adalah hakiki..

I opened my wallet and i find it empty,reached into my pocket and found a few coins,searched my heart and i found u!!..then i realized how rich i am..
This quote was taken from one of my best buddy, mohd azam in his facebook's status.. I like his status, i mean this quote laa.. interesting kn?
Yes, sebenarnya kita akan btol2 kaya bila ada seseorang yang mengambil berat di dalam hati. Duet harta benda tu kn x penting. Yang penting adalah kebahagiaan. Siapa kata duet boleh beli kebahagiaan? mungkin la duet boleh memberi kebahagiaan.. tp duet jugak la yang boleh merosakkan kebahagiaan..
Ada sesetengah laki ni merasa kerdil bila dia x berduet, x berharta dan x mempunyai rumah. adakah ini sebenarnya ukuran untuk merasa bahagia dan membahagiakan seseorang? Kalo xde kereta xboleh hidup ker? x boleh ker nak berjalan naek motor jer? sampai jugak kan.. kalo xde duet, maksudnya mengharapkan duet gaji ikut bulan tuh x leh membahagiakan ker? nak kena ada duet bergunung2 baru boleh bahagiakan orang? kalo xde rumah sendiri, dudok rumah keluarga, xboleh bahagia ke? x pon kalo cr je rumah sewa, biarla kecik dan kurang selesa untuk permulaan, x boleh membahagiakan orang ker?
xsemua perempuan meletakkan syarat untuk berkahwin dgn seorang laki tu mestilah mempunyai kereta, rumah dan duet beribu riban. Cukuplah sekadar cukup makan dan pakaian. Apa yang penting, ada seseorang lelaki yang boleh membimbing dan melindungi. itu sudah cukup.Bila dah kahwin, kumpullah harta bersama2. harta sepencarian itu kan lebih berkat dan nikmat? tidakkah seronok melihat keluarga kita itu berkembang hasil dr titik peluh bersama? Tidak perlu untuk merasa rendah diri bila seorang perempuan itu lebih bernasib baik dr anda. Kenapakah tidak terfikir oleh kamu untuk bersama2 mempunyai nasib yang baik? Cukuplah kalau anda mempunyai pekerjaan tetap dan halal. itu sudah memadai untuk kami..untuk aku sebenarnya..tapi anda kaun lelaki tidak faham bukan?
Aku? Aku rela berkahwin dengan seseorang miskin, daripada seseorang yang berharta tapi tidak merasa akan nikmat kehidupan. sibuk sgt mencari duet sehinggakan lupa dunia ini hanya sementara.duet, harta, rumah, kereta tidak akan ikut masuk ke dlm kubur, hanyalah kebaikan yang boleh dibawa. Aku lagi rela tinggal di rumah kayu dan usang daripada tinggal di rumah sebesar istana tetapi pada hakikatnya kosong.. Aku rela hidup umpama kais pagi makan pagi kais petang makan petang daripada hidup dikelilingi makanan sentiasa kerana dengan cara itu aku akan lebih menjadi seorang yang bersyukur dan tidak membazir.Walaupun kita ini miskin harta, tapi kita tidak miskin kasih sayang.
Aku bercakap berdasarkan pengalaman. Bukan sengaja untuk menjatuhkan maruah sesiapa tapi untuk berkongsi pendapat dan pandangan semata2. ketahuilah bahawa lelaki tersebut, anda tetap yang terbaek pernah ku miliki. berbahagia lah anda seperti mana kehendak anda selama ini. aku hanya akan memerhati dr jauh.
p/s : apa kau merepek nih wahai syaitan?

Friday, July 31, 2009

Wanted!

ni adalah beberapa individu yang dikehendaki setelah sekian lama menghilangkan diri. sesiapa yang ada sebarang maklumat mengenai on individu2 yang berkenaan, sila mampir kepada saya secepat mungkin. Ada sesuatu menanti anda di sana..di sana.. di sana..

  1. Siti Nor Bahirah bt Sheikh Nor Shahidin - kali terakhir dilihat di MRSM Pasir Tumboh pada tahun 2000. Pada awal tahun 2002, dilihat kembali berhubungan secara senyap melalui surat menyurat sehingga hilang secara sah. Difahamkan individu ini pernah melanjutkan pelajaran ke UIA.
  2. Cik Ruswani bt Che Hassan - Kali terakhir dilihat juga di MRSM Pasir Tumboh pada tahun 2001.Tiada maklumat tambahan yang diperolehi lepas tahun itu sehingga sekarang.
  3. Ahmad Shamzari Mohd Nuri - Kali terakhir dilihat di Kota Bharu pada tahun 2002. Menurut sumber2 yang boleh dipercayai, individu ini sudah mendirikan rumahtangga dan sudah mempunyai seorang cahaya mata perempuan (mungkin dah bertambah cahayamata kot skrng ni)

PLEASE..PLEASE ! Sekiranya anda pernah terjumpa, terlihat, terjeling, terpegang, tersentuh, terdengar samada secara lansung atau tidak, secara sengaja atau tidak.. sila hubungi nombor ini.0123406634. Segala jasa baik tuan/puan amatlah dihargai

JASAMU DIKENANG

Tuesday, July 28, 2009

apakah aku berkawan dgn katak?

sejak sejak dua menjak ni, aku banyak plak ter miss berita2 hot dan sensasi.. Orang tau ari ni, tp aku 2 ari selepas tu baru la tau..bila aku nak je bukak cerita pasal news yang br sampai ke cuping telinga ng orang (bajet tuh berita hot la konon) len, mamposs kena gelak free jer..

nih antara news2 yang aku terlepas sampai ke garisan penamat dlm kotak pemikiran aku :-
  1. Arwah Yasmin Ahmad koma - aku dpt berita agak lambat la.sehari lepas kejadian
  2. Arwah Yasmin Ahmad meninggal dunia - yang ni lagi la sedih. Lansung xtau. Tau pon masa adek aku cakap.
  3. Maktab Perguruan Sultan Mizan kna tutup sbb H1N1 - aku tau pon sebab x nampak batang idung 6 org cikgu praktikal dr maktab tu kat skolah
  4. Kes kecurian di Besut - aku baru jer tau dr mimi dlm facebook td.Tu pon xtau berita pnoh

Apa nak jadi la ng aku nih..Xtau berita lansung. Newspaper x penah nak beli, berita bukan nak tgk, asyik layan detective conan jer..kat skolah terperap kat bilik pemulihan dengann budak2 tak reti membaca.. memang la katak di bawah tempurung.

Sunday, July 26, 2009

m3

lelaki arab+perempuan arab=PEGI MAMPOSS!!

woooiii xde otak ker..?

wooiii manusia..!!!!!!!!!!!!!!

kau ni kalau hidup tak menyusahkan orang x boleh ker? kenapa kau nih suka sangat nak menjaga tepi kain orang lain? brapa bnyak allowance yang kau dpt bila membuka cerita orang ha? xde otak ke nak pk??? dh x de modal lain ker kau nak cerita? dh xde orang lain ker yang kau nak jaga? kenapa aku jugak????
apa salah aku kat kau smpai kau begitu baik skali nak menceritakan hal aku kat orang lain? salah yang kau buat kat aku dlu pon aku boleh buat xtau je.saja aku malas nak tanya kau balik. sebab aku xnak kita gaduh.tp nampaknya kau ni x penah sedar..x penah serik kan??
Ikut suke ati aku la nak buat apa.aku nk sambung blaja ke, aku nak keje ke, aku nak kawen ke.. tu aku punya pasal. aku xde pon mintak kau support aku! Yang kau nak kena pegi canang kat semua orang tuh kenapa??? dah bnyak sangat ke pahala ?? kau ingat aku x tau ke apa yang dah kau bgtau tu? cerita tu sampai kat aku jugak akhirnya! kau dah banyak buat tahik kt nama aku..
apa lagi yang kau nak?? kau nak aku dtg berlutut n makan tahik kau pulak ke??
pandai plak kau mngadu kat orang yang aku dh x nak kawan ng kau kn?? terasa jugak kau rupanya.. aku bukan x nak kawan dengan kau..tp aku x leh masuk la ng prangai kau yang mulut lembek tu. skarang ni kau terselamat lagi la sebb aku x tau lagi cerita yang sebetul2 nya.kau tunggu je la masa yang sesuai.bila aku dah tau apa yang betol, aku carik kau. masa tuh kau akn tau la aku nih cmana. wah wah wah.. sebab aku senyap, kau ingat aku serah kalah ye. aku ada otak, x macam kau.ada otak tapi xnak guna.patut la ramai orang pesan kat aku supaya jaga2 sket bila kawan ng kau..hahahaha.. aku yang silap tak jaga2..sampaikan kau yang jaga aku kan?
hahahahahhahaha..kau tak perlu mintak maaf ng aku pon. cuma apa yang aku nak, kau bersihkan balik nama aku tuh..plss laaa... kau reti kan nak bersihkan nama orang yang dah kau tuang kopi tuh? kan? kau ada degree kan? lecturer kau ada ajar kan? arch prac pon blaja pasal ni kan? ok, aku lupa.. aku x penah blaja setinggi kau. so aku bodoh sket. tapi tuh bukan bermakna kau boleh mainkan aku!!!!
takpe2..aku xnak cakap panjang.aku dah tau pon.skarang ni aku nak bersihkan dlu nama aku. pastu bila aku dh tau kebenaran yang btol, kau pulak yang akan bersihkan nama aku. faham x wahai manusia...???

Saturday, July 25, 2009

dana bakti remaja

Dear sadness..

pkul 8 pg td, aku pegi la Pusat Jagaan Harian Warga Tua, Paya Rawa. dun get me wrong plak, aku pegi sana bukan untuk anta mana2 warga emas atau pon nak menjadi seorang volunteer yer.aku pegi sebab mau mengutip duit dana Bakti Remaja yang Negeri Terengganu suke sangat bagi tuh. Ni pon dah kali ke 4 aku dapat duet tu.Yang dulu2 aku antar wakil jer..kali nih terpaksa la pegi sendirik and tunjuk muka.Asyik2 orang tolong amekkan jer, nanti dorang da x nak bagi dana nih kat aku br padan muka.

Pendaftaran dalam surat tu kata kul 8-9 pg shj.Aku sampai dlm kul 830 pg, masih x ramai orang n dewan pon x bukak lagi.mmg janji melayu btol la. Kul 915 br berator nak daftar. X ramai pon orang2 muda cm aku ni.Yang rmai hanya makcik2 dan pakcik2 tua.dorang ni wakil anak2 dorang la kot. Kesian plak tengok dorang yang da tua2 ni. yela, mebi bg aku duet 200 ni apa la sangat kan. skali pegi shopping, sekelip mata jer boleh abis. tp bg orang2 yang kurang mampu tu, duet 200 ni boleh guna untuk buat persiapan raya. aku serius ni, sbb aku dengar makcik2 ni cakap, duet tu blh ringankan beban nk bli baju raya nti.

tibe2 jer aku rasa agak bersalah la. Aku yang berkemampuan ni pon dok rebut2 nak dapat duet padahal rmai lg org yg susah kt luar sana tp x dpt pon dana ni.sebab apa? sebab rmai orang2 yang macam aku nih da potong line dorang. x baek kn? so, kursus pada pagi td menyedarkan aku untuk lebiih bersyukur dengan apa yang dh Dia kurniakan pada aku dan keluarga.

pkul 1230 pon still x tamat2 lg kursus ni. Bkn kursus apa pon, dgr ceramah politik.Biasa laa, suruh undi Barisan Nasional.kalo bkn BN, sapa lagi nk bg dana2 mcm ni n bla bla bla. Lmbat btol la org2 bank agro datang.dorang la yang akan uruskan pembayaran dana tuh. orang pon rmai, so they decided to give the money according to the registration number. so, number aku 370. paham2 jer la lama mane aku harus tunggu dan melihat jer orang2 yang awal tu berlalu bersama duet masing. Lepas je dpt duet tu, dapat plak makanan kan. di satu sudut bangunan, di tepi lonkang aku nampak sorang pakcik tua ni duduk smbil makan dengan lahapnya. sedih sgt bila lihat keadaan pakcik tu. Mesti pakcik tu x sempat nak makan pagi td and tersangat lapar n letih gara2 nak tunggu kursus ni abis. pakcik tu sanggup tunggu lama2 semata2 nak duet 200 tu. mesti duet tu sangat bermakna untuk dia dan keluarga. skali lagi, aku rsa sgt sedih di saat aku dah pon nak balik dgn kegembiraan sebb 200 dlm tangan. huh! aku mesti bersyukur..!

dekat2 pkul 2 jugak la aku smpai rumah dengan perasaan bercampur aduk. gembira sebab dapat duet, letih sebab lama tunggu, sedih melihat pakcik2 tua yang susah dan juga kesyukuran yang tidak terhingga kepada Yang Maha Esa.
P/s : ramai jugak la aku jumpa wakil2 samada adik, ayah atau emak kwn2 aku yg dulu.

P/s/s : sorry to mimi n PCM sbb xdpt lagi nk open table .. haha, tunggu la duet lain ye..

Thursday, July 23, 2009

PCM itu adalah..

kondisi masih seperti dahulu.
Semalam jumpa dengan PCM (perempuan cantek menganggur). Tah perjumpaan yang keberapa kali..tp petang smalam jumpa kat Tanjung Demong Beach Resort (gempak sioot nama tuh). Nih si Mimi la yang mengidam nak rasa chicken chop kat situ.hah hambek kau makan sampai muak dan x abis!..Masa nih je la kitorang nak meet up n hapdet pasal diri masing2.Walau pun rumah masing2 hanyalah sekangkang kera, tp kena la jugak kan dengar masalah masing2 dan saling menasihati antara satu sama lain. Yelaa, kawan sampai mati katakan.
Mimi mintak pandangan pasal training kat INSEP tu. Mmg la training tu bagus n macam yang dijanjikan trainers akan trus dpt keje after kursus. Btol ke x tu tak tau la.kena masuk n rasa dlu kot..so kitorg x dpat la nak bagi pendapat byk sgt since kitorang pn x tahu menahu pasal INSEP ni. Yang aku tau pasl GERMS tu, ada la beberapa sahabat handai yam terlibat dh mula bising kata kursus kat germs tu dh mula boring (nasib bek aku x apply).
llya macam biasa la.Perempuan yang penuh informasi.Tah dari mana dia tau bnyak benda. Mungkin la tiap2 ari kat rumah tu dia search sume website kot.Owh ha, dr dia jugak la aku tau yang UITM dungun pon da tutup seminggu sebab H1N1.X payah nk tengok berita aku dah tau. Kalo nak arapkan berita mmg hampeh la kan. aku bukan ske tgk news pon.
Jadi kesimpulan nya perjumpaan PCM kali ni masih seperti biasa.Hanya bercakap kosong dan bergelak ketawa tp masih x dapat2 kerja. Target lepas ni kitorang nak lepak kat Gemilang or D' Kolam plak.hahaha.. Si mimi ada jugak mengusulkan yang kitorang pegi honeymoon ke pulau perhentian tp nak kena hold dlu la. macam x menjadi je.. haha


p/s
: Hampeh je si ina tu kata nk belanja minum tp last2 kitorang byr sendiri xcept for mimi.
p/s/s
: Kesian btol la aku tgk lembu si ina yang lumpuh tu. ari ni da nk kna sembelih.
p/s/s/s
: aku da try search PERMATA yang ina bgtau tu tp xjumpa2 pon.yang aku jumpa hanyalah permata yang hilang punya buku. aku da penah tgk buku tu dgn en abdul rahim masa kt ofis dlu.
p/s/s/s/s
: PCM! aku rasa kita kena amik gambar la tiap kali jumpa. boring down entry xde gmbr
:::::::::: masih berpikir = aku nk sambung master ke x ni? ::::::::::::::::::::::::::::

Sunday, July 19, 2009

akibat tak dengar cakap

dear sadness ( da lama ha x ckp dear kt sadness )

aku tak sempat lg nak update blog.. sebabnya..? entah laa..jiwa tak berapa senang sejak dua menjak nih. itu laa.. orang da pesan, sarang tebuan jangan dijolok. kau jolok jugak wahai elira. sekarang nih bila dah kena sengat, baru nk gadoh sakit. tu baru 5,6 ekor jer yang sengat.blom lagi beribu2 dan berbapak2 ekor yang datang sengat.

tu la, aku pon tatau naper aku terberlaku degil plak. dlu aku dah btol2 pulih, dah btol2 kuat. alih2 sebab tak tahan dugaan punya pasal..hah! rasakan kelazatannya sekarang..

ok2 .. tanak ckp panjang lagi.aku mau bandage kan ati sekejap. nanti kalo aku dah ok, aku hapdet yer. biasa la nih, penyakit pompuan yang sedang putus cinta.. (cis! macam sedih plak)

Friday, July 17, 2009

Thursday, July 16, 2009

telefon itu berbunyik lagi..

apakah yang akan anda rasa bila tiba2 telefon (xkira la public,rumah or enset) berdering? dan apabila anda mengintai nama si pemanggil, dia adalah orang yg dh lama di lost contactkan (maknanye sengaja di lostcontactkan ye)..?? mesti ati berdegap degup memikirkan samada nak jawab ke tak kan..?
Haha..kalo aku ni, jahat sket la. aku takkan jawab untuk 1st calling.kalo benda u btol2 urgent, that person mesti la akan kol lg skali ataupon msg balik kn? kalo x tuh, dat means saje2 nak mengada..so, aku akan buat dont know untuk beberapa jam..dan akhirnya baru la aku msg atau paling kurang pon aku miskol je.. cth nya.. :

" kenapa ya anda telefon td? sori, masa tu my phone misplaced tah kt mana n ni br jumpa"
kena la berbudi lagi.. xkan nak buat2 bodo trus pasal call dia kn? tp kalo si pemanggil tuh mmg konfem tak ada apa2 alasan pon nk kol aku selain drp nk menambahkan darah amarah aku tuh, mmg bo layan ah.. jangan main2 dengan saya sekarang ye,manusia!
opss, ha! semalam saja dh ada dua calls dr org yang dh lama ilang dr ingatan ni. the 1st one is AIE.kawan masa blajar architecture dlu. Aku mmg x angkat pon kol dia n when i tanya dia .. rupanya nk wish birthday and poor him, dia tersalah orang. Birthday aku lambat lg la aie.. but still thanks sbb masih ingt aku ye.. :P (aku ingt kau jugak la aie)
The second one nih lagi la lama ilang dr idop aku.. kakak kepada kawan aku ni xdela rapat sgt kot masa blaja dlu. tibe2 kol, n aku angkat sbb rasanya she xde pon buat salah ng i.ingatkan she called nk tanya khabar or bg berita gembira.tp rupanya...
" eli, tau x macamana simbol Fire hosereel dalam plan? "
ciiit..apakah?? aku hanya diingati bila masa nak buat working drawing..?? Hina sunggoh.. tp ok la tuh, orang masih ada alasan untuk ingat aku nih eventhou just untuk submit drawing kt bomba.
HOW DARE YOU..

anugerah yang terindah pernah ku miliki

This award datangnya dari Kak Zie Comel
Write 5 interesting facts about the person who gave you this award
  1. Sangat susah nak jumpa sebab dia jarang balik kampung :)
  2. Mama kepada Faris, isteri kepada abang min, kakak kepada en abdul rahim
  3. Pandai masak and buat kuih especially 'kek spongebob yang kaler pink and ijau tuh
  4. Banyak cakap n ske bercerita.1st time jumpa takut gak sbb xtau cmne nk msk line
  5. Kecik, molek dan cantik x macam wanita dh kawen n anak satu pon

Nah ni extra..

  1. Internet woman yang tegar.24/7 je online
  2. Blog dia manyak cantik wa tell u! tah lama mane dia bertapa nak hias blog tu
  3. ske sangat pegi jusco.dlm sume cerita2 dia,xpenah miss pon tempat tuh
  4. bila nak pindah rumah baru nie..??
Jot down 10 interesting facts about yourself of your hobbies
  1. Mengajar bdk2 yg xreti mbaca makes me crazy!
  2. Akan jd penanam anggur selepas raya ni..
  3. Baru je pulih dr kecelakaan di perasaan (jgn sapa2 nk tmbh nti aku smackdown)
  4. Sedang menikmati hidup (hidup ini indah bg org yg tau mghargainya)
  5. Suka memasak tapi x reti dan sedang belajar.
  6. Mudah kesiankan org, mdh jatuh cinta, dan akhirnya mudah kecewa. ( mudah je aku ni )
  7. Banyak duit tp x suka pegi shopping.
  8. Sangat x suka membazir dan over berjimat cermat
  9. Slamber, x suka nak ber'jangok2'..simple2 tu lg cantik la
  10. Telah terbuat satu benda yang x best dulu dan sedang menyesal.

Pick your 10 most deserving receipients and describe them.

  1. Awa - kwn skolh rendah.masih blaja d indon
  2. Yaya - kwn skolah rendah dan kwn d kala kbosanan
  3. Ramiza - kwn e.r.a and my best buddy kat mrsm pt
  4. Wani - best fren masa skolah rendah dan br keja kt klcc
  5. Dalini - kazen yang sgt gila2
  6. Dieyla - kwn skolah rendah dan jmpa blik kt mrsm kopu
  7. Razana - best buddy masa plkn kisana beach resort.
  8. Aye - kwn masa kt mrsm kopu
  9. Syuk - kwn masa mrsm kopu n junior archi fspu
  10. Aziyan - kwn masa skolah rendah n sdg buat master

Leave a comment on the receipient's blog to tell them they've been tagged .

hah buat la cepat sapa2 yang kena tuh.. padan muka..! Thanks to my dearest kak zie for this ever award. caya laa kak zie.. :P

Monday, July 13, 2009

tiba2 dua..

tiba-tiba sebelum aku tidor ni aku terpikir sesuatu..

Entry yang kt bawah nih x sepatutnya ada pon rasanya..menyemak page aku je kn..

apa nak buat..


NASI SUDAH MENJADI BUBUR, MALANG TIDAK BERBAU

tiba-tiba..

tadi semasa aku tengah sibok2 menggeledah barang2 lama (zaman keje kat Lwc dlu), tetiba jumpa gambar2 ni.. nih gambar berdua2 dengan mamat2 yg keje kat sana laa.. a ah, entry aku yg dlu pon penah da aku mention nama2 diorang ni..

Nah..layan la gambar2 sensasi nih dlu.. xclusive dlm blog jer tau.. :P

ni namanya sukri a.k.a keri.. gambar ni kalo x silap cik as yang amekkan. eh, apsal ek opis nampak kosong jer time nih..? ker mmg time blk n kami bertiga saja balik lambat? serius aku x ingat. Tp yang aku ingat, time ni encik abdul rahim out-station ke k.l.. sebab tuh la kot aku berani bergambar begini + pkai jaket merah dia..hahaha, tu la.. sape suruh letak jaket 2 atas kerusi aku.mmg da mcm harta benda aku la.. Kenapa aku x penah nk letak gmbar nih dlm friendster @ facebook ? sebabnya nanti kalo en abdul rahim tuh tau, mmg terok la aku kna perli ng dia. 40 ari 40 malam la jawabnya.. tp skrang, hahaha.. ini lah dia.. aku dan keri.

tadaa..!!

ni la encik abdul rahim yang gemar out-station ke kl tuh. gambar nih pon di candidkan oleh cik as. yelaa..meja dia nih mngadap meja kitorang. jangan tertipu dengan gambar itu kerana pd masa ini, kami bukan sedang berdiskusi pasal keje pon. aku tengah main game.. main game bully rasenya.Game tu pon en abdul rahim nih la suh aku main pastu dia bising2 sebab aku x reti nak bertumbuk dengan senior2 dlm game tu.sebab tu la en abdul rahim ni datang bertenggek kt tempat aku tuh.senang dia nk sound aku kalo aku x ingt step game ni.haha, best kan keje aku? gmbar ini diblurkan kerana gmbar nih penah menjadi screensaver kt henset aku suatu masa dahulu.dlu jer la, skang nih da delete pon gmbr nih dlm henset. Nih kira exclusive jgk la sbb en abdul rahim sdiri x penah tau akan wujudnya gmbar nih.encik abdul rahim xkan baca pn blog aku nih.woit encik abdul rahim, kalo u baca, tinggalkan la jejak ye.. :P

ada satu lagi rasanya.gambar aku ng arif. tp aku x jumpa plak mana aku simpan gmbar tuh. mungkin jugak la aku dah delete sebab nk elakkan dari en abdul rahim tau kan? terok nanti aku kena minah-yg-ske-bgambar-ng-laki.. tolong sket.. sume gmbar tu orang lain yg amekkan ye. bukan aku.. owh ha, gmbar ng arif nih budak praktikal, pyan yang amekkan sebab time tuh kitorang pakai baju sedondon..kaler ijau.. n again, time tuh pon en abdul rahim out-station ke kl.

(aku hanya akan menjadi liar apabila bos aku xderk )


Sunday, July 12, 2009

selamat pengantin baru

walaupon nih cerita dah lama.. tp, at least aku tetap ingat kawan2 aku ..

SELAMAT PENGANTIN BARU

NURUL HUDA ABDULLAH DAN SUAMI (syam)

Semoga panjang umur (eh,nih ucapan ari jadi kn?).. semoga berbahagia di samping suami tercinta. Cepat2 la buat anak dan menjadi anak pertama 6s1 Sktm 1998.

Doa-doakan lah kawan mu ini cepat bertemu jodoh..haha.Nantikan lah kad kawen aku plak lepas nih ye. adiah mesti besar2.. datang pon kena paling awal dan balik paling lambat.


new life..

new life? xderk la new sangat rasanya.. cuma x sempat jer nak berkongsi cerita.. ni adalah sedikit gambar2 yang diambil oleh anak2 murid aku yang x berapa nak siuman tuh.. suka2 jer sembunyik fon aku, pastu amek gmbar2.kononnya candid la tuh.. cehss..

ini adalah kelas. cantik kan..? macam kelas tadika / tabika / pra sekolah.Tapi ni lah kelas pemulihan. kat dinding tu pnoh dengan a,b,c,d..1,2,3,4 dan juga mari mengeja k.a.t.a.k.


di situ ialah rak2 buku mari membaca dan beginilah caranya, sayang. Yang sebelah tuh plak sudut matematik pada asalnya tp dah disalahgunakan oleh bebudak ini. Jadi di situ ialah tempat bermain semasa cikgu a.k.a aku sdg mengajar di depan..!


Dua2 nih meja aku. Kat meja yang ada printers tu la port aku ber maen internet time free.hahaha.. boring la wey..walaupun coverage celcom dan maxis tak berapa nak clear kt kawasan nih, nasib baik la Berokband mampu berfungsi. ( aku layan blues pon kt sini la )

mereka ni beberapa kerat students aku. sume nih budak 4D. Mereka nih memangla tersangat nakal yang amat sangat. Tengok budak laki pakai baju hijau tu. Nama dia
Mohd Syafiq Aiman. He is one of my favourite student. Sebabnya :

Hasan suka makan laksa. Hasan beli laksa di kedai.
Cikgu Elira suka makan laksa. Cikgu Elira beli laksa di kedai.


Sharifah pergi ke sekolah berjalan kaki.
Sharifah Aini pergi ke sekolah berjalan kaki.
Bijak..bijak..~

ni btol2 gambar candid. aku tidak berlakon. Btol..

p/s : aku bosan la sebenarnya jd cikgu ni.. lambatnya raya!


encik wani yang bangsawan

First of all..



TQ to miss wani yang baik hati kerana sudi menjawab 2 special requests dr aku..


alaa.. aku tau kenapa dia nak melayan request2 aku tuh.. :)

  1. Dia xdek keje nak buat
  2. Da taderk idea la tuh nk create cite baru
  3. Saje2 nak tunjuk terer
  4. Dia mmg sayang aku

Jawapan yang paling btol mesti la sebab dia sayang aku.. kan wani kan..??? Mana penah org x sayang aku yang cumel dan santek ni..ngeh ngeh ngeh..

Aku da belajar cara nak buat link dr dia. pasni aku nak tanya banyak2 lagi la kat wani ni. mesti dia layan punya..

So, pada sesapa yang nak belajar atau nak bli tudung, pegi la blog dia ye..aku nih dah tolong mempromotekan blog orang plak..Dia pon tgah xderk keje kat opis tu.. :P